top of page

Nusa Lembongan: 10 tips voor het ultieme eilandleven!

Op slechts 30 minuten varen van Bali ligt het eiland Nusa Lembongan. Nusa Lembongan is een prachtig eiland met helderblauw water en hagelwitte stranden waar de palmbomen zachtjes in de wind staan te wuiven. Wat ons betreft is Nusa Lembongan de perfecte plek om een aantal dagen ultiem te genieten van het eilandleven. In deze blog lees je al onze tips voor Nusa Lembongan, wat te doen, onze favoriete verblijven en de leukste hotspots zodat jij niets mist van dit tropische paradijs!


Nusa Lembongan - Nusa Ceningan - Yellow Bridge - Gele brug - Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Waar te verblijven op Nusa Lembongan?

Ultiem genieten van het eilandleven doe je bij Ohana’s. Je slaapt hier in stijlvol ingerichte kamers en er ligt een fijn zwembad bij om een middag te chillen. Ohana's ligt daarbij ook nog eens recht aan het strand! Putra 7 Cottage is een oase van rust. Je overnacht in schitterende bungalows in een prachtige tuin. Er ligt een groot zwembad bij en heel veel leuke hotspots liggen op loopafstand. Een heerlijk budgetvriendelijk verblijf op Nusa Ceningan is Aurora Beach View. Dit verblijf ligt op een paar minuten rijden van de gele brug en er zitten een aantal goede restaurants in de buurt.


Ontdek de mooie stranden op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Bij het ultieme eilandleven horen natuurlijk de mooiste stranden om lekker te chillen. Op zowel Nusa Lembongan en Ceningan liggen een aantal prachtige stranden die je bezocht wilt hebben. Hieronder hebben we onze favoriete stranden op een rijtje gezet:


Jungut Batu Beach: dit is het grootste strand van Nusa Lembongan en ideaal om in de ochtend met een kop koffie een strandwandeling te maken. 

Mushroom Bay: een heerlijk strand om een middag te chillen. Bij Mushroom Beach liggen ook een aantal leuke, hippe beach clubs en restaurants.


Dream Beach: Net als Mushroom Beach een heerlijk strand om een middagje zonnestralen op te doen. De zee bij Dream Beach is echter iets minder geschikt om te zwemmen dan bij Mushroom Beach. 


Secret Point Beach: dit strand ligt op Nusa Ceningan en is waanzinnig mooi. Secret Point Beach is ook een ontzettend fijne plek om de zonsondergang te bekijken.



Rijd over de beroemde gele brug naar Nusa Ceningan

Het eiland Nusa Lembongan wordt met de beroemde yellow bridge verbonden aan het eiland Nusa Ceningan. Om van het ene naar het andere eiland te gaan moet je over deze gele brug. De brug zelf is vrij smal en biedt net genoeg ruimte voor twee passerende scooters.


Aanschouw de zeewier plantages

Het water tussen Nusa Lembongan en Ceningan (bij de gele brug) is erg onderhevig aan eb en vloed. Zo staat het met vloed een paar meter onder water en trekt het water met eb helemaal terug. Op dit stuk liggen heel veel zeewier plantages. Als je in het bezit bent van een drone is dit de perfecte plek om hem hier uit te gooien. Ook vanaf de kant kun je de verschillende vlakken goed zien liggen.



Aanschouw het natuurgeweld bij Devil’s Tear

Devil’s Tear heeft niet voor niets deze naam gekregen. Als je Devil’s Tear op het juiste moment van de dag bezoekt, klotst het water hier enkele meters tegen de rotsen omhoog! Het is ontzettend leuk om hier even plaats te nemen en dit natuurgeweld te aanschouwen.


Speel een potje minigolf bij The Coconut Hut

Een van de ultieme vakantie activiteiten op Nusa Lembongan is een potje minigolf bij The Coconut Hut. Je betaalt 50.000 IDR per persoon om de 18 holes van deze midgetgolfbaan te spelen.



Bekijk de mooiste zonsondergangen op Lembongan en Ceningan

Op Nusa Lembongan en Ceningan zijn er heel veel verschillende plekken waar je een mooie zonsondergang kan bekijken. Onze favoriete plekken zijn bij Devil’s Tear en op Secret Point Beach.


Bezoek het Blue Lagoon

Op Nusa Ceningan ligt een prachtige baai met turquoise blauw water. Het water is er helaas te wild om te zwemmen waardoor je alleen vanaf de klif het blue lagoon kan aanschouwen.


Tour het eiland rond op de scooter

De eilanden Nusa Lembongan en Ceningan ontdek je het beste met de scooter. Een scooter kun je al voor een paar euro per dag huren bij je accommodatie. Als je zonder te stoppen zou doorrijden heb je een rondje over Nusa Lembongan en Ceningan gemaakt binnen één uur. Stop bij de mooiste stranden, scheur over de gele brug en ontdek zo alle plekjes van deze prachtige eilanden!


Lees in deze blog precies hoe het zit met een scooter huren (en rijden) op Bali!


Nusa Lembongan - Nusa Ceningan - Secret Beach - Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Ga naar een filmavond bij Ombak Cafe & Huts

Ombak Cafe & Huts is sowieso een hele leuke plek waar je op ieder moment van de dag goed terecht kunt. Je drinkt hier heerlijke koffie en je kunt er ook ontzettend lekker eten. Bij Ombak Cafe & Huts organiseren ze daarnaast wekelijks een filmavond waarbij je met je voeten in het zand een film kijkt. Je kunt op de Instagram van Ombak Cafe zien wat er wanneer wordt georganiseerd.


Ga een middag chillen bij een beach club

Op Nusa Lembongan en Ceningan vind je een aantal super toffe beach clubs waar je een middag kan chillen. Zo zijn Sea Breeze en My Beach Warung and Bar twee van onze favorieten op Nusa Ceningan. Op Nusa Lembongan zijn Ohana’s en Sandy Bay Beach Club ontzettend leuk.



De leukste restaurant tips op Nusa Lembongan

Je dagelijkse portie cafeïne haal je bij The Little Coconut.

Bij Bali Eco Deli en Kayu Lembongan drink je ook lekkere koffie en kun je erg goed ontbijten of lunchen.

Ombak Cafe is een van onze favoriete hotspots op Nusa Lembongan voor ieder moment van de dag! De lekkerste verse vis van de barbecue eet je bij Little Prema Warung.

Voor een goede nasi campur ga je naar Dapur Kecil Lembongan.

Andere favoriete lokale restaurants zijn Pondok Baruna Warung, Warung Tumpang Sari en bij de Google Maps locatie Nasi Padang.



Hoe kom je op Nusa Lembongan?

Iedere dag varen verschillende organisaties met speedboten van Sanur naar Nusa Lembongan. Boten vertrekken vanaf de Sanur Harbour en de oversteek duurt ongeveer 30 minuten. In het hoogseizoen is het aan te raden de tickets voor de boot online van tevoren te kopen via 12goasia. Dit om teleurstelling in de haven te voorkomen.

Kom je van Nusa Penida? Er vaart iedere dag een lokale boot tussen Nusa Penida en Nusa Lembongan. Hier kun je geen tickets voor reserveren maar koop je ter plekke in de haven. Deze boot vertrekt op het moment dat er genoeg mensen zijn. 


Wil je goed op vakantie naar Bali gaan? Op onze blog lees je al onze tips en heel veel reisinspiratie.


Vind je het leuk om al onze reisavonturen op de voet te volgen? Op Instagram delen we deze dagelijks!



bottom of page