top of page

Hotspot guide Canggu: dit zijn onze favoriete plekjes!

Canggu is van oudsher een surfersdorpje in het zuidwesten van Bali. Inmiddels is dit surfersdorpje uitgegroeid tot een van de hipste plekken op Bali. Overal vind je toffe koffietentjes, hippe restaurants en de leukste hotspots. Het is bijna onmogelijk om alle leuke plekken van Canggu te bezoeken omdat er simpelweg zo veel te vinden zijn. Wij hebben twee keer voor meerdere maanden in Canggu gezeten en hebben in deze blog al onze favoriete hotspots in Canggu verzameld!


Canggu - Hotspots - koffie - lunch - restaurants - Crate cafe - Bali - Ongekende Weg

Favoriete koffietentjes in Canggu

Hungry Bird Coffee Roaster Bij Hungry Bird Coffee Roaster drink je hele lekkere koffie die zelf geroosterd wordt. Je hebt hier ook een goede deal met een kop koffie en een vers gebakken broodje.


Milu by Nook

Bij Milu by Nook zit je ontzettend leuk en drink je ook nog eens hele goede koffie. Jouw dagelijkse portie cafeïne drink je hier met uitzicht op de rijstvelden. Als je fan bent van een Matcha Latte moet je deze bij Milu by Nook geprobeerd hebben.


Mimpi Grocery

Mimpi Grocery is een fantastisch plekje voor een kop koffie. Het ziet er waanzinnig mooi uit en je hebt er prachtig uitzicht op de rijstvelden. Ook kun je hier goed ontbijten of lunchen. 



Monsieur Spoon

Een ander favoriet koffietentje in Canggu van ons is Monsieur Spoon. Als fanatiek koffiedrinker wil je hier een kopje koffie gedronken hebben! Naast ontzettend goede koffie kun je hier ook heerlijke vers gebakken broodjes eten. 


Samm’s Farm Coffee

Samm’s Farm Coffee is een producent en verwerker van koffie uit West-Java. Het is een schattige koffietent waar je lekkere Javaanse koffie drinkt.


 

Onze favoriete ontbijt- en lunchtentjes in Canggu

Copenhagen Ontbijten in Canggu moet je wat ons betreft een keer gedaan hebben bij Copenhagen. Je stelt hier je eigen ontbijt of lunch samen waarbij je kunt kiezen uit verschillende broodjes, diverse soorten beleg, smoothie bowls en veel meer. Tip: neem de cinnamon roll, daar ga je geen spijt van krijgen!



Crate Cafe

Lunchen in Canggu wil je bij Crate Cafe hebben gedaan. De meeste lunchgerechten kosten hier rond de 4 euro en zijn ontzettend lekker. De porties zijn daarbij ook enorm groot. 


Times Beach Warung Ontbijten of lunchen met je voetjes in het zand doe je bij Times Beach Warung. Ook voor een kop koffie in de ochtend of een biertje met zonsondergang is Times Beach Warung dé place-to-be.



Mowie’s

Mowie’s is een ontzettend leuk tentje en ideaal voor ontbijt of lunch. In de tuin ligt een zwembad met wat ligbedjes om na je lunch even ultiem te relaxen of een duik te nemen.


Secret Spot

Secret Spot is een ontzettend goed tentje voor veganistische maaltijden. Je kunt hier goed terecht voor lunch maar ook zeker voor avondeten.


Sari’s Kitchen

Sari’s Kitchen is ook een ontzettend goede restaurant tip in Canggu. Bij Sari’s Kitchen kun je heel goed ontbijten en lunchen. Alle maaltijden komen met een kop koffie of softdrink naar keuze.



 

Onze favoriete restaurants in Canggu voor een avond tafelen

Milk & Madu

Bij Milk & Madu kun je eigenlijk heel de dag ontzettend goed terecht. Je kunt er goed ontbijten, lunchen en avondeten. Op zondag en dinsdag kun je bij Milk & Madu terecht voor de 1+1 pizza’s: een absolute aanrader want de pizza’s hier zijn om je vingers bij af te likken!


Penny Lane Een van onze favoriete restaurant tips in Canggu voor een avondje tafelen is Penny Lane. Als je een keer wat chiquer wilt avondeten in Canggu wil je hier zijn geweest. Het restaurant is schitterend ingericht en de kaart is zeer uitgebreid. Penny Lane ziet er ontzettend chic uit maar is nog steeds heel erg betaalbaar! De meeste hoofdgerechten kosten rond de 10 euro.


Restaurants - uiteten - Penny Lane - Canggu - Bali - Ongekende Weg

La Baracca La Baracca is een ontzettend goede Italiaan en een leuk restaurant in Canggu. Je eet hier vanzelfsprekend ontzettend lekkere pizza’s en pasta’s. Zoals het hoort bij een Italiaan krijg je als afsluiter altijd een glaasje limoncello van het huis.


Woods

Voor een avondje gezellig tafelen is Woods een dikke aanrader. Je kunt hier ontzettend lekker eten en het restaurant zelf ziet er fantastisch mooi uit.


 

Onze favoriete lokale restaurants in Canggu

Warung Local Van de lokale restaurants is Warung Local nog het meest gericht op toeristen. Bij Warung Local kun je een ontzettend lekkere nasi goreng eten of je eigen nasi campur maken. Een nasi campur is een soort van buffet: je wijst verschillende gerechten aan die je graag op je bordje erbij wilt. Wij vinden de nasi campur bij Warung Local een van de lekkerste in Canggu!


Warung Jawa Bu Sri

Goedkoop, lokaal en lekker lunchen in Canggu doe je bij Warung Jawa Bu Sri. Je kunt hier echt heel lekker eten voor lokale prijzen.


Warung Bu Mi Warung Bu Mi ligt aan Jalan Pantai Batu Bolong, de hoofdstraat van Canggu. Bij Warung Bu Mu eet je ook een ontzettend lekkere nasi campur waarbij je een uitgebreide keuze hebt uit verschillende soorten vlees, vis en groenten. 


Warung Yess

Warung Yess is een leuk restaurant in Canggu. Ga bij Warung Yess ook zeker voor de nasi campur. Het eten is hier ontzettend lekker en vers. Voor omgerekend €3,50 eet je hier een nasi campur met vijf gerechten en krijg je hier een ijsthee bij. 


Warung Sika

Warung Sika is een populaire warung in Canggu en dat is niet voor niets zo. Het is erg goedkoop en het eten is ontzettend goed. Houd er rekening mee dat een aantal gerechten bij Warung Sika aan de pittige kant zijn.


 

Onze favoriete barretjes en cafés in Canggu

Old Man’s

Voor een avondje uit is Old Man’s dé place-to-be! Old Man’s ligt recht aan het strand en is de plek voor een leuk feestje. Na middernacht zet het feestje door bij de Sand Bar. 


Bar, café, uitgaan - Old Man's - Canggu - Bali - Ongekende Weg.JPG

Black Sand Brewery

Black Sand Brewery is de ideale plek voor een gezellige avond. Het is een ontzettend mooie brouwerij met een gezellige binnentuin, live muziek en lekker speciaal bier! 


Motel Mexicola Motel Mexicola ligt tegenover Old Man’s en is een leuke plek om ‘s avonds te starten met een Mexicaans diner dat gegarandeerd uitloopt tot een gezellig feestje.



In deze blog lees je al onze favoriete verblijven op Bali. Wist je dat je ons ontzettend helpt door je verblijven te boeken via deze link. Jij merkt hier niets van en wij krijgen er een kleine bijdrage voor: win-win! Hierdoor kunnen wij op zoek blijven gaan naar de leukste tips en reisinspiratie!


 

Onze favoriete hotspots in Canggu

Het hippe Canggu zit vol met de leukste koffietentjes, toffe cafés en ontzettend goede restaurants. Ontbijten in Canggu kan op iedere hoek van de straat bij de leukste tentjes. Of je nu zin hebt in een smoothie bowl of bananenpannenkoek: alles is in Canggu te vinden. Lunchen in Canggu kan bij hippe Westerse cafés of bij lokale Warungs. Dit geldt ook voor avondeten in Canggu. Bij de lokale Warungs kun je voor een prikkie een heerlijke nasi campur samenstellen. Bij de vele Westerse restaurants in Canggu kun je ontzettend lekker eten en gezellig tafelen. In deze blog hebben we al onze restaurant tips in Canggu voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij welke plekken jij niet mag overslaan als je in Canggu bent!

bottom of page