top of page

Sidemen, Bali: wat te doen & onze tips!

Het dorpje Sidemen in het oosten van Bali is een geweldige plek waar je het echte authentieke lokale leven kan vinden. Ontdek de authentieke Balinese cultuur, geniet van de prachtige uitzichten over de groene omgeving en maak een praatje met de goedlachse locals. Bezoek indrukwekkende watervallen, eet de lekkerste traditionele gerechten en maak wandelingen door de eindeloze rijstvelden. Met onze tips voor het authentieke Sidemen mis jij niets van dit geweldige dorpje!


Sidemen - Rijstvelden - oosten van Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Sidemen?

Wapa di Ume Sidemen is absoluut een van de beste hotels in Sidemen. Het is een waanzinnig verblijf en echt een oase van rust. Je slaapt hier midden in de groene omgeving met een fantastische infinity pool en prachtige ruime kamers. 

Een fijne, betaalbare homestay in Sidemen is Milla Homestay. De kamer is basic maar van alle gemakken voorzien en je komt bij een ontzettend lieve familie terecht.


Boeken via de bovenstaande links helpt ons enorm om jullie te kunnen blijven voorzien van handige reistips en inspiratie. Ook kun je deze link gebruiken om een verblijf te boeken. Dit kost jou niets extra’s maar levert ons een kleine bijdrage op. Win-win!


Maak een wandeling door de rijstvelden

De omgeving van Sidemen bestaat uit enorme rijstvelden met prachtige uitzichten. Vanaf de Google Maps locatie ‘Sidemen Rice Terrace’ kun je een prachtige wandeling maken tussen de rijstvelden. Je doneert een klein bedrag bij de entree om een wandeling tussen de rijstvelden te mogen maken. Dit bedrag gaat volledig naar de lokale bevolking. Aan het einde van de wandeling heb je een punt met een prachtig uitzicht op de omgeving van Sidemen en de indrukwekkende Gunung Agung.



Ontdek de Gembleng waterval

Op 20 minuten rijden van Sidemen vind je de prachtige Gembleng waterval. Via de trap aan de zijkant kun je verschillende niveaus van de waterval bereiken. Helemaal bovenaan de waterval vind je een natuurlijke poel waar je even heerlijk kan afkoelen. De Gembleng waterval is absoluut het bezoeken waard!


Waterval - Gembleng Waterval - Sidemen - Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Maak je eigen zilveren sieraden bij Agung Silver

Een van de leukste activiteiten in Sidemen is om je eigen zilveren sieraden te maken bij een van de edelsmeden in de omgeving. Zo kun je bij bijvoorbeeld Agung Silver jouw eigen zilveren ring maken. Je wordt van begin tot eind meegenomen in het proces en gaat uiteindelijk weg met een prachtige, zelf ontworpen zilveren sierraad.


Scooter door de omgeving van Sidemen

Voor een paar euro per dag kun je een scooter huren om de omgeving te ontdekken. De omgeving van Sidemen is prachtig met rijstvelden zover je maar kan kijken en kleine dorpjes waar de vriendelijke locals je lachend nazwaaien. Absoluut een van de beste manieren om een inkijkje te krijgen in het lokale Balinese leven!


De leukste restaurant tips in Sidemen

Heerlijke lokale koffie drink je bij 09:00 AM Coffee and Resto met uitzicht op Mount Agung en de groene omgeving.

Ons favoriete authentieke Balinese restaurant is Warung Tirta Unda. Je eet hier heerlijke gerechten voor lunch of avondeten midden tussen de rijstvelden.

Bij Warung Arok kun je ook goed terecht voor heerlijke lokale maaltijden.



Hoe kom je in Sidemen?

Sidemen ligt in het oosten van Bali en is het makkelijkste te bezoeken vanuit Ubud. Het is ongeveer 1,5 uur rijden van Ubud naar Sidemen. Als je krap in de tijd zit, kun je vanuit Ubud ook een dagtrip maken naar Sidemen om de hightlights te bezoeken. We raden je echter aan minimaal één of twee nachten in Sidemen te overnachten om het echte lokale, Balinese leven te ontdekken.


Wat is de beste reistijd voor Sidemen?

De beste reistijd is het droogseizoen dat loopt van april tot en met september. Tijdens deze maanden is de kans op neerslag het kleinst en heb je de grootste kans op een strakblauwe lucht. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. In deze maanden is het verstandig om een regen poncho of paraplu mee te nemen, maar laat je niet afschrikken door het regenseizoen. Buien zijn vaak heftig maar van korte duur. In het regenseizoen is het daarbij ook een stuk minder druk en is de natuur op z’n allermooist! 



Wil je goed voorbereid op vakantie naar Bali gaan? Lees dan op onze blog al onze handige tips en heel veel reisinspiratie voor jouw rondreis op Bali. 


Op Instagram delen we dagelijks al onze tips en reisavonturen. Reis jij met ons mee?



bottom of page