top of page

13x de leukste verblijf tips op Flores, Indonesië!

Flores is een van onze favoriete eilanden in Indonesië en dat is niet voor niets zo! Het eiland is ontzettend divers, zit vol met unieke plekken en is nog niet toeristisch. Ben je van plan om Flores te bezoeken? In dit artikel hebben we al onze fijnste hotels, hostels en guest houses op een rijtje gezet! Lees hier de leukste verblijven in Labuan Bajo, Ruteng, Bajawa, Riung, Moni & Maumere!



Labuan Bajo

Seaesta Komodo Hostel & Hotel - dit nieuwe hotel en hostel is een ontzettend leuke plek om te verblijven. Het ligt in het centrum op de heuvel met prachtig uitzicht over de haven. Er is een zwembad, een leuke bar en op verschillende avonden is er live muziek. Je kunt hier een bed in een slaapzaal boeken of een privékamer.

Hotel Bonne Nuit - Hotel Bonne Nuit is een prima optie als je reist op een budget. Verwacht geen luxe hotel maar meer een guesthouse. De kamers zijn netjes, schoon, er is warm water en het ontbijt is inclusief.

Le Pirate Island - Op Le Pirate Island ontsnap je even aan de drukke buitenwereld en kom je tot rust op het privé-eiland van Le Pirate. Je kunt hier slapen in je eigen strandhut en wordt wakker met uitzicht op de turquoise zee. Er wordt een buffet verzorgd in de middag en rond 4 uur begint de 'happy hour' in hun eigen bar. Bij Le Pirate Island hebben ze ook allerlei activiteiten zoals snorkelen, kajakken, een buiten gym, pingpong, bordspelletjes en als het weer het toelaat in de avond een kampvuur of wordt er een filmavond georganiseerd. Je strandhut bestaat uit een bed en niet veel meer dan dat. Als je kiest om in een van de beach huts te slapen, deel je de badkamer met een paar andere hutten. Er is geen WiFi op het eiland. Mocht het echt nodig zijn kun je inloggen op een hotspot bij het personeel. Het eiland ligt op slechts 1 uur varen van Labuan Bajo en de overnachting komt met een gratis shuttle service. Je kunt het online boeken via Booking of via hun kantoor in het centrum van Labuan Bajo.

De overnachting bij Le Pirate is, zeker in het hoogseizoen, zeer populair en zit vaak vol. Het is aan te raden de overnachting bij Le Pirate van te voren vast te leggen.

Ruteng

Hobbit Hill Homestay - Hobbit Hill is van een ontzettend lieve vrouw die dag en nacht voor je klaar staat. Ze helpt je met regelen van een driver, een gedeelde taxi, het huren van een scooter, maakt lunch of avondeten voor je als je wilt en geeft heel veel leuke tips voor in de omgeving. De kamer is basic, heeft een (korte) warme douche en het ontbijt is inclusief.

Spring Hill Restaurant & Bungalow - Als je niet op een backpack-budget zit is Spring Hill Restaurant & Bungalow de beste keuze in Ruteng! Een heel net en comfortabel verblijf. Bij Ara Garden Inn slaap je in prachtige kamers in een mooie tuin en niet geheel onbelangrijk: een warme douche!

Bajawa

Cinnamon Guest House - een budgetvriendelijke, simpele kamer. Je kunt een kamer boeken met een eigen badkamer of een kamer boeken met een gedeelde badkamer. Het ontbijt is inclusief. Houd er wel rekening mee dat, net als bijna overal op Flores, het water uit de douche koud is.

Bajawa-Roo Hotel - als je iets meer budget hebt is Bajawa-Roo Hotel aan te raden. Vriendelijk personeel, ruime kamers en ontbijt is inclusief.

Riung

Riung Guesthouse - een heel fijn verblijf in Riung. De kamers zijn erg schoon en de eigenaren laten je heel erg welkom voelen. Je kunt hier ook meteen je boottour regelen naar het 17 Islands Marine Park.


Moni

The Geckos Homestay - The Geckos Homestay is een van de leukste verblijven op Flores! Je slaapt in een prachtige bungalow met een mooie buitendouche. Ook heb je een erg gezellig zitje voor je eigen bungalow. Het ontbijt is hier inclusief.

Mahoni Guest House - een goede, budgetvriendelijke optie in Moni is Mahoni Guest House. Een basic kamer met eigen badkamer en het ontbijt zit inbegrepen.

Maumere

Coconut Garden Beach Resort is de perfecte plek om je rondreis door Flores te starten of te eindigen. Je slaapt hier in prachtige bungalows pal aan het strand!

Pantai Paris Homestay - een budgetvriendelijk verblijf en ideaal om een nachtje te verblijven nadat je bent aangekomen in Maumere of om je laatste nacht door te brengen. Het verblijf bevindt zich op vijf minuten van het vliegveld.

 

Gratis reisgids Flores, Indonesië

Staat een rondreis door Flores bij jou op de planning? Via onderstaande link kun je gratis onze Ongekende Reisroute Flores downloaden. Hierin staat alles wat je moet weten voordat je naar Flores gaat: de meest ideale reisroute, hoelang je het beste waar kan verblijven, de leukste tips, activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving, onze favoriete eet-en drinkspots en nog veel meer! Ook lees je hier handige tips om jouw reis of vakantie door Flores zonder zorgen te laten verlopen. Wordt Flores jouw nieuwe Ongekende bestemming?



 

De leukste verblijven op Flores, Indonesië

Het Indonesische eiland is een fantastisch eiland om te verkennen omdat het toerisme nog erg opkomend is. Op het moment dat je de toeristische gebieden verlaat, word je door mensen op een leuke manier aangekeken of aangesproken omdat ze niet dagelijks toeristen tegenkomen. Het eiland Flores heeft ook veel meer te bieden dan het bekende Komodo National Park. Om het echte Flores te ontdekken, raden we je aan hier twee weken voor uit te trekken. Het startpunt van deze reis is Labuan Bajo en het eindpunt is Maumere of andersom. Omdat er nog niet heel veel bekend is over Flores hebben we de beste hotels in Flores in dit artikel gezet. Zo kun jij goed voorbereid dit fantastische eiland ontdekken! Omdat het aanbod aan hotels, hostels en guesthouses in het binnenland van Flores erg beperkt is, is het aan te raden om de populaire hotels vooraf te regelen.

bottom of page