top of page

Mini-guide voor de Gili eilanden Trawangan, Meno en Air!

De Gili eilanden in het noorden van Lombok zijn drie waanzinnige eilanden om te bezoeken: hagelwitte stranden, helderblauw water en fantastische snorkel plekken rondom de eilanden. Bekijk iedere avond de mooiste zonsondergangen met je voetjes in het zand en geniet van het ultieme eilandleven. In deze blog lees je alles over de Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air, de verschillen tussen de eilanden, onze tips en de leukste verblijven op de Gili eilanden!


Gili Trawangan, Gili Meno, Gili Air - Lombok - Indonesië - Ongekende Weg

Gili Trawangan

Gili Trawangan, ook wel ‘Gili T’ genoemd, is het grootste eiland van de drie. Hier vind je veruit de meeste accommodaties, restaurantjes, strandtenten en barretjes. Het is een gezellig eiland vol levendigheid en wordt ook wel het ‘party-eiland’ genoemd. Niet heel het eiland is een en al feest: de clubs en cafés bevinden zich bijna allemaal aan de oostkant van het eiland waar je aankomt met de boot. De andere delen van het eiland zijn een stuk rustiger waar je ultiem kan genieten van het eilandleven.


Onze tips voor Gili Trawangan

Een fiets huren om het eiland te ontdekken mag je niet overslaan als je op Gili Trawangan bent. In ongeveer 1,5 uur fiets je het eiland rond en dit is de perfecte manier om het eiland te verkennen. Bij de meeste accommodaties kun je een fiets huren of zit deze gratis bij je verblijf. Een andere leuke activiteit op Gili Trawangan is het Gili Trawangan View Point beklimmen. Dit is een makkelijke wandeling van ongeveer 20 minuten. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de Gili eilanden en Lombok. Vanaf dit punt kun je ook een prachtige zonsondergang bekijken.


Elke avond kun je voor een prikkie Indonesische maaltijden eten op de Trawangan Night Market waar tientallen kraampjes verzamelen. Aan de westkant van het eiland kijk je elke dag een prachtige zonsondergang. Plof neer in de zitzakken bij Pinkcoco Beach met een Bintang of kokosnoot en aanschouw hoe de zon langzaam in de zee verdwijnt. Rondom de Gili eilanden kun je fantastisch snorkelen en duiken. Je kunt een snorkeltrip rond de eilanden maken of langsgaan bij een van de duikscholen om de onderwaterwereld te ontdekken.


Waar te verblijven op Gili Trawangan?

Dili Gili is een budgetvriendelijk, comfortabel guesthouse op Gili Trawangan.

Nero North is onze favoriete hotel tip op Gili Trawangan. Prachtige kamers, een groot zwembad voor de deur en het hotel ligt recht aan het strand. 

Guava Garden is een fijne plek met mooie kamers en een heerlijk zwembad.


Al onze tips en favoriete hotspots op Gili Trawangan lees je in deze blog.


 

Gili Meno

Gili Meno is het kleinste eiland van de drie. Het is ook meteen het rustigste eiland en wordt ook vaak het ‘honeymoon eiland’ genoemd. Als je een aantal dagen ultiem wilt relaxen in alle rust dan is Gili Meno dé geschikte plek!


Tips voor Gili Meno

Gili Meno is een klein eiland waar niet heel erg veel te doen is en dat maakt het zo’n fijne plek. Je kunt het eiland rondlopen in ongeveer 1,5 uur en dat is ook meteen de perfecte manier om het eiland te ontdekken. Chillen op verlaten stranden, eten bij een lokale warung en afkoelen in het helderblauwe water. Aan de noordkant van het eiland is een snorkel spot waar je kans hebt om met zeeschildpadden te zwemmen.


Aan de westkant van het eiland ligt de bekendste snorkelplek van de Gili eilanden namelijk Bask Nest. Dit zijn de standbeelden die in een cirkel op een paar meter diepte in het water staan. Vanaf het strand van Gili Meno kun je naar deze snorkel plek zwemmen: zo ben jij als eerste bij Bask Nest en hoef je deze met niemand anders te delen! Met een beetje geluk zie je ook hier nog zeeschildpadden voorbij zwemmen! En wat doe je verder op Gili Meno? Precies, niet zo heel veel. Lekker chillen op de mooie stranden, genieten van de rust en elke dag een prachtige zonsondergang aanschouwen. 


Al onze tips en favoriete hotspots voor Gili Meno lees je in deze blog.


Waar te verblijven op Gili Meno?

Bij Le Pirate slaap je in knusse huisjes en is er een groot zwembad met prachtig uitzicht op zee. Meno Dream Resort is een ontzettend fijn kleinschalig hotel op Gili Meno. De ideale plek om een aantal dagen te verblijven en te genieten van het eilandleven!

Kampung Meno Bungalows is een budgetvriendelijke, ontzettend goede accommodatie op Gili Meno. Je verblijft in een nette bungalow die van alle gemakken voorzien is. Het bijbehorende restaurant serveert ontzettend goed eten en het personeel is super vriendelijk.


 

Gili Air

Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en zit qua grootte tussen Gili Trawangan en Gili Meno in. Ook Gili Air bestaat uit de mooie witte stranden, wuivende palmbomen en helderblauw water rondom het eiland. Gili Air heeft voor ons de perfecte combinatie van het rustige eilandleven en een relaxte sfeer maar waar nog wel genoeg gezelligheid te vinden is.



Tips voor Gili Air

Op Gili Air is een fiets huren een van de beste manieren om het eiland te ontdekken. Gili Air is geen groot eiland en binnen een uur heb je alle delen van het eiland gezien. Op Gili Air vind je verschillende hippe plekjes om een kop koffie te drinken of Westers te eten en zijn er genoeg lokale warungs om heerlijk Indonesisch te eten.


Zo kun je bij Gili Coffee Roasters heerlijke koffie drinken en bij PokeGiliAir Fresh & Healthy Food overheerlijke verse poke bowls eten. Warung Sunny was onze favoriete plek voor een heerlijke Indonesische maaltijd! Aan de westkant van het eiland vind je meerdere strandtentjes waar je met je voetjes in het zand de zonsondergang kan bekijken. Onze favoriete spot voor de zonsondergang is Mowies Gili Air. Ook is er ‘s avonds vaak live-muziek bij een van de strandtentjes.


Waar te verblijven op Gili Air?

La Siesta Bungalows & Cuisine is een paradijs op Gili Air. Een heel erg fijn en kleinschalig verblijf met waanzinnig mooie kamers en een fijn zwembad. Een van onze favoriete hotel tips voor de Gili eilanden!

Slaap in een knusse bungalow in het kleinschalige hotel Gili Matiki. De bungalows zijn ontzettend netjes en van alle gemakken voorzien.

Sejuk Cottages is een fijne, budgetvriendelijke bungalow op Gili Air. Ook het ontbijt is inclusief.


Hoe kom je op de Gili eilanden?

Vanuit Bali neem je de speedboot vanaf Padangbai, in het oosten van Bali. Dagelijks varen verschillende organisaties van Bali naar Lombok en de Gili eilanden. De oversteek duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Voor een comfortabele overtocht van Bali naar Lombok raden we de organisatie Eka Jaya aan. Eka Jaya vaart een stuk rustiger dan de andere organisaties en vaart bovendien met een grotere boot waardoor de oversteek een stuk comfortabeler is. De tickets zijn iets duurder maar geloof ons, die paar euro extra is het meer dan waard! Koop hier je tickets voor de boot van Eka Jaya.


Vanuit Lombok kun je in de haven van Bangsal ook de lokale boot nemen naar de Gili eilanden. Deze vaart niet volgens een vast schema maar vaart als er genoeg mensen zijn. Dit duurt vaak niet langer dan 30 minuten. Tickets koop je in de haven voor een paar euro en binnen 20 minuten sta je op een van de Gili eilanden.


Tussen de Gili eilanden vaart de hele dag een soort van ‘hop-on-hop-off boot’ om gemakkelijk van het ene eiland op het andere te komen. Tickets voor deze lokale boot koop je in de haven en kost niet meer dan een paar euro. Ga je voor een dagtrip naar een van de andere Gili eilanden? Kijk dan goed wanneer de laatste boot terugvaart voordat je moet gaan zwemmen om thuis te komen.


Op onze blog lees je alles wat je moet weten over Lombok. We vertellen je de beste hotels, guesthouses en hostels, de meest unieke bezienswaardigheden en nog veel meer!

Ook onze Instagram staat vol met handige tips, reisinspiratie en onze avonturen!



bottom of page