top of page

15x leuke verblijven op Java, Indonesië!

Ga je binnenkort op vakantie naar Java en ben je op zoek naar de leukste verblijven? In dit artikel hebben we al onze favoriete hotels, hostels en guesthouses voor je op een rijtje gezet. Lees hier de leukste verblijven in Jakarta, Bandung, Jogjakarta, Malang en Banyuwangi.


Bekijk onze favoriete verblijven in:


Leukste verblijven / accommodaties - Java - Indonesië - Ongekende Weg

Jakarta

Een fijn, sociaal hostel in het oude centrum van Jakarta. Je slaapt op loopafstand van het leukste deel van Jakarta. Het personeel is super vriendelijk en helpt je graag verder met al je (reis) vragen! Je hebt hier dorms en privékamers.

Een fijn hotel in de buurt van Kota Tua is Mercure Jakarta Batavia. Dit hotel heeft een centrale ligging, erg goed eten en ruime nette kamers.

Wil je even bijkomen van je lange vlucht en wil je dichtbij het vliegveld slapen? Dan is FM7 Resort Hotel een hele goede keuze! FM7 Resort Hotel heeft onder andere een sportschool, zwembad en skybar voor een hele betaalbare prijs.


Bandung

Een heerlijk guesthouse in Bandung! De kamer van deze guesthouse bevindt zich in een villa. De kamer is ontzettend schoon, ruim en je mag gebruik maken van het zwembad. Iedere dag staat er ook een heerlijk ontbijt voor je klaar!

Ostel By Ostic is een super net hostel in Bandung. Het personeel helpt je graag verder met het boeken van leuke tours, uitstapjes of met het vervolg van je reis. Het is een hostel maar er zijn enkel privékamers te boeken.


Jogjakarta

Een van de allerleukste hostels waar wij hebben geslapen op Java! Super leuk personeel, een prachtig hostel en alles is op loopafstand te bereiken. Bij Snooze Yogyakarta kun je een dorm of een privé kamer boeken.



Een erg gezellig verblijf in Yogyakarta. Het is een kleinschalig hostel in een rustige zijstraat. De eigenaren zijn ontzettend behulpzaam en helpen je met alles! Bij The Patio Yogya kun je een privé kamer of een dorm boeken.

Ook in Jogjakarta is een Wonderloft hostel te vinden. Een super net hostel met enorm behulpzaam personeel. Het ligt daarnaast aan een van de leukste buurten van Jogjakarta. Je hebt hier privé kamers en slaapzalen. Trava House

Is een prachtig hotel in het centrum van Yogyakarta. Alle bezienswaardigheden ligge op loopafstand en de kamers zijn erg mooi ingericht.


Malang

Een ontzettend fijne plek om te verblijven in Malang is Snooze Malang. Een prachtig hostel met super schone kamers en ontzettend vriendelijk en behulpzaam personeel. Bij Snooze Malang kun je een privé kamer boeken of een dorm.


Een geweldig hotel in het centrum van Malang. De kamers zijn prachtig ingericht en je hebt een heerlijk zwembad tot je beschikking. Iedere dag geniet je daarnaast van een heerlijk a-la-carte ontbijt.

In Malang is MADOR de ideale uitvalsbasis om de stad en omgeving van Malang te ontdekken. Het is een fijn hostel met vriendelijk personeel die je helpt met een tour naar Bromo vulkaan, het huren van een scooter en tips voor de stad. Je hebt hier privékamers en slaapzalen.


Banyuwangi

Snooze heeft ook een hostel in Banyuwangi namelijk Snooze Ijen. Net als in Jogjakarta en Malang is dit een absolute aanrader om te verblijven! Bij Snooze Ijen kun je een dorm boeken of een privé kamer en is de ideale uitvalsbasis om de Ijen te bezoeken.



Een schitterende homestay in Banyuwangi met een fantastische eigenaar. De kamer is ontzettend sfeervol ingericht en ligt op een fijne centrale locatie in Banyuwangi.

Een hele fijne homestay inclusief ontbijt! Super leuke hosts die graag een Ijen tour voor je regelen. De homestay beschikt over een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een gedeelde keuken.


 

Waar te verblijven op Java?

Het eiland Java is een van de grootste Indonesische eilanden en is daarom ontzettend divers. Je vindt er de miljoenenstad Jakarta maar ook de indrukwekkende Bromo vulkaan, de Ijen en een fantastisch ongerepte natuur. De Javanen zijn ontzettend vriendelijk, het Javaanse eten is heerlijk en het eiland is goed budgetvriendelijk te bereizen met de trein.

De miljoenenstad Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en dat merk je aan alles. De stad is enorm groot, het verkeer is er chaotisch en overal zie je enorme wolkenkrabbers. Ook is dit de stad waar je nog heel erg veel Nederlandse invloeden kan terugvinden. Ook in Bandung vind je nog veel Nederlandse architectuur terug. De omgeving van Bandung is adembenemend met eindeloze theeplantages, een indrukwekkend zwavelmeer, heerlijke hotsprings en nog veel meer.

Een van de leukste steden op Java is Yogjakarta. Yogjakarta is de uitvalsbasis om de indrukwekkende Borobudur en Prambanan te bezoeken maar ook de stad zelf is erg fijn. Leuke straten, gezellige eettentjes en prachtige architectuur. Ook in de omgeving van Yogjakarta is meer dan genoeg te zien én te doen!

De stad Malang is een van de meest bekende plekken vanwaar je de Bromo vulkaan beklimt. In Malang vind je ook de kleurrijke regenboogwijk Kampung Warna Warni: een vroegere achterstandswijk die opgeknapt is tot een van de leukste buurten van Malang.

Helemaal in het oosten van Java vind je het gezellige dorpje Banjuwangi. Banjuwangi is de plek vanwaar je de Ijen vulkaan gaat beklimmen en je het unieke blauwe vuur kan bewonderen. Ook is er in de omgeving van Banjuwangi meer dan genoeg te doen.

Wil je meer weten over het Indonesische eiland Java? Kijk dan op Instagram voor inspiratie en de handigste tips!

bottom of page